Mordonie, knedle i pierogi z bryndzą czyli kuchnia regionalna

W moim domu rodzinnym można znaleźć elementy kuchni regionalnej z okolic, z jakich wywodzą się moi dziadkowie. Moim osobistym uznaniem cieszą się knedle z tartych ziemniaków, z nadzieniem śliwkowym, pierogi z bryndzą oraz mordonie zwane inaczej pierogami łomnicańskimi lub po prostu szarymi kluskami.

Już niedługo uchylę rąbka tajemnicy i podzielę się przepisami na te bliskie mojemu sercu i budzące wspomnienia z dzieciństwa dania😉

0 Responses to “Mordonie, knedle i pierogi z bryndzą czyli kuchnia regionalna”



  1. Dodaj komentarz

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s





%d bloggers like this: