Pasta jajeczna z rzodkiewką

Zostaliśmy ostatnio fanami kanału Kuchnia.tv. Moja lista rzeczy do zrobienia rośnie niemiłosiernie po każdej nasiadówce przed telewizorem. Przepis na pastę jajeczną przypomniał mi czasy studiów i kanapki z pastą jajeczną w uczelnianym barku. Nie mogłam się oprzeć, musiałam wypróbować.
Pasta okazała się idealna – nie nazbyt majonezowa, świeża ze względu na zieleninę i ciut ostra przez obecność rzodkiewki. Niebo w gębie! To doskonała pozycja na śniadanie lub kolację🙂 Dla wzbogacenia smaku na kanapkę z pastą jajeczną można dodatkowo położyć plaster pomidora, świeżego ogórka lub pasek świeżej, czerwonej papryki.

Przepis podpatrzony w programie Teraz Brygida!.

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3-4 rzodkiewki
  • szczypiorek lub rzeżucha
  • 2 łyżki majonezu (ja używam gotowego majonezu Winiary, ale można użyć domowego ;) )
  • sól
  • pieprz

Jajka pokroić drobno i wsypać do miski. Wymieszać z majonezem. Dodać drobno pokrojoną rzodkiewkę. Następnie dorzucić do potrawy odrobinę posiekanego szczypiorku lub rzeżuchy. Przyprawić solą i dużą ilością pieprzu. Dokładnie wymieszać.

Smacznego!

Kanapka z pastą jajeczną

0 Responses to “Pasta jajeczna z rzodkiewką”



  1. Dodaj komentarz

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s





%d bloggers like this: